Kosten & vergoedingen

Cliënten tot 18 jaar:
Vanaf 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de vergoeding van onder andere de GGZ voor kind en jeugd (transitie gemeente – Jeugdwet 2015). De praktijk heeft een contract met de gemeentes binnen Zuid-Holland-Zuid* (Dordrecht en omgeving), West-Brabant-Oost* (Breda en omgeving) en West-Brabant-West* (Bergen op Zoom & Roosendaal en omgeving), waaruit de zorg vergoed kan worden. Naast gecontracteerde zorg kan er door de (vertegenwoordigers) van de cliënt worden gekozen voor een PGB (persoonsgebonden budget). Dit kan zowel binnen als buiten de gecontracteerde zorgregio’s. Zo kan iedereen gebruik maken van zijn keuzevrijheid op zorg (geregeld binnen de Jeugdwet). Als u geen gebruik wilt maken van bovenstaande regelingen of u heeft een bepaald type zorg dat buiten de vergoede regeling van de gemeente valt, is er als derde manier de mogelijkheid om zelf de factuur te voldoen.

De praktijk adviseert u altijd vooraf over het zorgtraject en ondersteunt u waar nodig. U kunt met alle vragen over kosten en vergoedingen terecht bij de praktijk; zeker nu er sprake is van een geheel nieuw systeem.

Cliënten vanaf 18 jaar:
Voor clienten vanaf 18 jaar verloopt de vergoeding “ouderwets” via de zorgverzekering. U dient zelf vooraf bij uw zorgverzekering te informeren hoeveel er vergoed wordt, soms is dit een gedeelte, vaak is dit het gehele bedrag; dit verschilt per zorgverzekeraar. U hiervoor geldt dat u met uw vragen altijd terecht kunt bij de praktijk.

* gemeentes behorende bij Zuid-Holland-Zuid:
Alblasserdam, Dordrech, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Binnenmaas, Cromstrijen,
Korendijk, Oud-Beijerland, Strijen, Giessenlanden, Gorinchem,
Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Molenwaard en Zederik
* gemeentes behorende bij West-Brabant-Oost:
Aalburg, Alphen Chaam, Baarle Nassau, Breda, Drimmelen,
Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem
* gemeentes behorende bij West-Brabant-West:
Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal,
Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert